tisdag 14 augusti 2007

Välkomna till min fråge/synpunktspalt

Eftersom "katedertiden" är begränsad och frågor kan uppstå litet när som helst har denna blogg inrättats för att ge möjlighet att ställa dem eller att avge synpunkter när de uppstår i era huvuden. Skicka epost till läraren så kommer ett inlägg här som svar, lägg en lapp i mitt brevfack, fråga i anslutning till undervisningen eller använd kommentarsfunktionen i bloggen i anslutning till närliggande ämne i inlägg. Gå inte och undra för er själva - ställ frågor!!!

Ni kan fråga om eller ge synpunkter på allt som har med utbildningen att göra, om kurslitteratur, om det som tagits upp på föreläsningar eller i seminarier, om administrativa frågor etc. Synpunkter eller frågor som på något sätt kan betraktas som olämpliga till sitt innehåll eller språk, t.ex. angrepp på enskilda lärare, kommer obarmhärtigt att censureras, inläggaren kan komma att spåras via besöksräknarens uppgifter om avsändare och kallas till ett allvarligt samtal. Det innebär dock inte att kritiska synpunkter avvisas. Det går bra att komma med sådana, men de ska formuleras på ett civiliserat sätt och vara väl genomtänkta. Som exempel kan tas kurslitteratur där man kan vilja diskutera relevansen av någon artikel, nivån på den eller innehållsliga undringar. Pedagogiskt kritiska frågor och synpunkter är också välkomna.

Se i vänstermarginalen under etiketter om ni hittar ett ämne som överensstämmer med vad ni vill fråga eller avge synpunkt på och se vad som tidigare skrivits innan ni lägger in er egen kommentar. Det kan hända att någon annan redan ställt samma fråga och fått svar eller att det finns fler synpunkter som gör att era argument kan vässas ännu mer.