onsdag 29 augusti 2007

Hur komma in i Studentportalen?

För att få tillgång till er Studentportal via http://www.student.uu.se krävs två saker, att ni har ett UpUnet-S-konto och att ni är registrerade på kursen. Det senare sker första kursdagen och efter det kan ni ansöka om UpUnet-S-konto antingen genom att fylla i den blankett som delas ut vid registreringen, vilket tar längre tid, eller genom att göra det på det snabba sättet via https://akka-anv.uu.se/studansok/ Det senare kräver pin-kod som finns i antagningsbeskedet.
Det kommer sedan ett besked efter några dagar med uppgift om inloggning.

Studentportalen är er personliga kurswebb till skillnad från den publika som utgörs av institutionens hemsida. Där är meningen att ni ska ladda upp era hemskrivningar, där kan ni kontrollera era framsteg, där kan ni komma åt kurslitteratur som finns i artikelform, där kommer ni åt er epost, där kan ni spara säkerhetskopior av det ni skriver på datorn osv. Betrakta kort sagt som ert virtuella studiekontor.

I Internet Explorer kan det komma upp en sida som varnar er för att certifikatet är ogiltigt och avråder er från att öppna webbsidan som leder till Studentportalen. Den kan ni strunta i, välj alternativet "ja, jag vill verkligen gå in på denna hemsida" (hur det nu formuleras). För att åtgärda certifikatproblemet och slippa varningsskylten finns en möjlighet att ladda ner ett s.k. rotcertifikat, instruktioner står till höger på sidan när ni går in på www.student.uu.se - webbsidan.